loading...

Καλησπερα Είμαι 31 ετών και έχω ένα κοριτσάκι 3 ετώνσε γενικές γραμμές είμαι πολύ καλά  είμαι ένας αισιόδοξος άνθρωπος αλλά τον τελευταίο καιρό έχω έντονο φόβο μην πάθω κάτι και αφήσω το παιδί μου μόνο του Όλα ξεκίνησαν από μια δυσφορία που ένοιωσα στο στήθος όπου και πήγα στο νοσοκομείο και μετά από εξετάσεις βρέθηκε η τροπονινη της καρδιά οριακά αυξημένη Τελικά μετά από καρδιογράφημα και υπέρηχο ήταν όλα μια χαρά και μάλλον ήταν λαθος Έκανα 2 φορές επανέλεγχο με υπέρηχο και όλα είναι τελεια Από τότε όμως φοβάμαι ότι θα πάθω έμφραγμα  Συγκεκριμένα φοβάμαι πως δεν θα ξυπνήσω το πρωικάθε μέρα προσπαθώ να το αποβαλλω και να μην το σκέφτομαι  εχθές όμως εκεί που καθισα ηρεμα στον καναπέ το βράδυ  χωρίς θεωρητικά να είμαι ταραγμενη η αγχωμενη για κάτι ένοιωσα σαν να βραχυκυκλωνω  η καρδιά μου χτύπησε πολύ δυνατά και μουδιασα ολόκληρη και ζαλιστικα  Αυτό κράτησε 2 δευτερολεπτα Μετά φοβήθηκα πολύ και άρχισα να κλαιω Μετά από ένα μισάωρο ηρέμησα καπως Είναι κρίση πανικού Δεν το έχω ξαναπαθει Σας ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας

Στο ερώτημά σου απαντά η ψυχολόγος Δήμητρα Φιλοπούλου

 

 

Αγαπητή Σοφία,

Αυτό που περιγράφεις φαίνεται πως είναι όντως κρίση πανικού. Είναι μία πολύ τρομακτική κατάσταση και η οποία μπορεί να «τραυματίσει» τον ψυχισμό μας για αρκετό καιρό. Συνήθως αποτελούν ένα τρόπο του μυαλού μας να μας πει πως περνάει έντονο στρες.

Θα σε παρακινούσα να ζητήσεις άμεσα την βοήθεια κάποιου ειδικού ψυχικής υγείας για δύο βασικούς λόγους. Πρώτον, η κατάσταση που βιώνεις είναι ιδιαιτέρως βασανιστική και επώδυνη, και δεν υπάρχει λόγος να υποφέρεις ενώ μπορείς να βοηθηθείς. Δεύτερον, οι κρίσεις πανικού και το τόσο «συμπυκνωμένο» άγχος δεν θα περάσουν μόνα τους. Αν δεν βρεις σωστό τρόπο να το διαχειριστείς η κατάσταση μπορεί να επιδεινωθεί. Εφόσον είσαι από φυσικού σου ένα αισιόδοξο άτομο, έχεις όπως φαίνεται τα σωστά εργαλεία για να αντιμετωπίσεις την δύσκολη αυτή κατάσταση, πάντα όμως με έναν ειδικό που θα σε κατευθύνει σωστά και πιο αποτελεσματικά προς τη λύση.

Εντωμεταξύ, αν σου ξανασυμβεί, προσπάθησε να συγκεντρωθείς και να ρυθμίσεις την αναπνοή σου, εισπνέοντας και εκπνέοντας βαθιά και αργά. Αν τα συμπτώματα δεν υποχωρούν ή αν δεν είσαι σίγουρη για το τι σου συμβαίνει, καλό είναι να δεις άμεσα κάποιον γιατρό γιατί καλύτερα να είσαι ασφαλής.

Σου εύχομαι να ξαναβρείς σύντομα την αισιοδοξία και το χαμόγελο σου!

AdTech Ad

AdTech Ad
Συνέχεια άρθρου...
loading...

* Τα άρθρα γνώμης επί των σχεσιακών θεμάτων, αποτελούν καθαρά απόψεις των αρθρογράφων. Παρακαλείσθε θερμά να τηρείτε τους κανόνες σεβασμού και ευγένειας. Μην ξεχνάτε ότι τα ενδιαφέροντα των αναγνωστών ποικίλουν, επομένως ένα άρθρο που εσάς δεν σας ενδιαφέρει για κάποιον άλλο αναγνώστη, μπορεί να είναι άκρως χρήσιμο. Σεβαστείτε το. Σε αντίθετη περίπτωση θα αποβάλεστε από την σελίδα δίχως καμία προειδοποίηση.
Η συντακτική ομάδα του David-avramidis.gr